Merih Çimenciler tarafından tasarlanan eser; bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirmiş olduğu tüm temsillerde seyirciden büyük ilgi gördü. Harem; Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Sait Halim Paşa Yalısı gibi tarihi mekânlarda sahnelenen ilk Türk Balesi olurken, 21. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde de sahneye taşındı. Ülkemizi başta Shanghai Expo, Dortmund Staatsoper olmak üzere pek çok ülkede temsil etti. Harem Balesi’ni repertuvarına alan Dortmund Staatsoper, ilk kez bir Tük Balesi’ne tarihinde yer verdi.
Osmanlı Sarayı’ndaki iktidar mücadelesi ve birbiriyle savaşan güçlerin eylemleri ve kadın entrikalarının anlatıldığı Harem Balesi’nde; mutlak ve her şeye kadir olması gereken bir padişah karakteri bulunuyor. Ancak zayıf bir kişi olan Padişah’ın yaşamını sürdürmesi de bilfiil annesi tarafından tehdit ediliyor. Valide Sultan onu kendi tutkularını gerçekleştirmede bir engel olarak görmekte, tüm gücü şahsına toplayabilmek için elinde kolaylıkla oynatacağı ve arkasına saklanacağı genç bir torunun tahta çıkmasını tercih eder.
Reji ve koreografi Merih Çimenciler, dekor ve kostüm Alexander Vasilliev ve ışık Tahsin Çetin imzası taşırken, Özge Onat, İlhan Durgut, Ezgi Odabaşı, Volkan Altunel, Uluç Aytan, Gökçe Çakıroğlu ve Kadir Okurer solist dansçılarımız olarak izleyenlerin karşısına çıkıyor.
mayatta.com’u sosyal medyada takip ediniz
YASAL UYARI: Haberin kopyalanması yasaktır. Haber, sadece mayatta.com’a link verilerek kullanılabilir.Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
0 comments