Ekonomik ve kültürel temsiller üzerinden birey ve toplum ilişkisini inceleyen Sanatçı Fırat Engin yeni sergisinde, hafızada kalan bazı sembolleri ve anlamlarını yeniden yorumladığı eserleriyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Metal, neon, floresan, fotoğraf ve hazır nesneler gibi malzemeleri çalışmalarında kullanan sanatçı, “Oyknock Knock!” adını verdiği sergisinde gerçeği takip etme önerisinde bulunuyor.
Gerçeğin belirsizliğine atıfta bulunan “Oyknock Knock!” sergi, sanatın kayıt alma niteliği bağlamında bugüne dikkat çekiyor. Kapitalist sistem nedeniyle sürekli dönüşen sosyal, ekonomik ve kültürel yapıların üzerinde yoğunlaşan Sanatçı, yaşadığımız çağdaki anlam kopmalarının metaforunu kültürel ve evrensel kodlardaki semboller aracılığıyla kuruyor.
Bugünün dünyasında gerçeği takip etmenin önemini vurgulayan Fırat Engin, sergisi hakkında şunları söyledi: “Bugün tanık olduğumuz her olay ve olgu, net tanımlardan ve anlamlardan kaçma eğiliminde. Böyle geçici bir gerçeklikte, birey daha geniş yapıdan etkilendiği için kendini konumlandırmakta zorlanıyor. ‘Oyknock Knock!’ gerçeğin görünmez hale geldiği ve anlamların silikleşmeye başladığı bugünün dünyasına tanıklık ederken, bireysel haklar ve özgürlükler, demokrasi, ideoloji, güç ve hedonizm gibi giderek belirsizleşen kavramlar hakkında sorular da gündeme getiriyor.”
0 comments