FRANSIZ SANATÇIDAN BAŞKENT’E ESER

Julien De Casabianca fransiz kultur merkezi mayatta 30092024
Fransız sanatçı Julien De Casabianca Ankara’da bulunan Fransız Kültür Merkezi’nin dış cephesine bir kolaj çalışması uyguladı. Fransız ressam Jules Breton’un 1884 tarihli ‘Tarlakuşunun Şarkısı’ eserinden esinlenerek hayata geçirdiği kolaj çalışmasının açılışını Büyükelçi Isabelle Dumont ile Kültür Müsteşarı Gilles Roulland yaptı.
Türk Sanatçılara Kapı Açılacak

Büyükelçi Dumont, açılışta yaptığı konuşmada Casabianca’nın şehirde iz bıraktığını belirterek, “Kennedy Caddesi ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde çalışmalar yaptınız. Ama bence en büyük ve etkileyici olanı buradaki” dedi. Dumont, Casabianca’nın Türk sanatçılara bir kapı açmayı amaçladığını da sözlerine ekledi.

“Beraberlik” en güzeli

Julien De Casabianca ise, Fransızca’daki en güzel kelimenin ‘beraberlik’ olduğunu dile getirerek başladığı konuşmasında “Beraberliğin içinde aşk, sevgi, barış gibi duygular var. Bu çalışma sırasında keşfettiğim şey, insanların benim işime bakarken gördükleri fikir beraberliği oldu. Normalde sanatsal bir durum insanları farklı kılar, kimi sever kimi sevmez. Ama bu çalışmayı herkes seviyor. Benim işimin beğenilmesinin sebebi bana göre fikir beraberliği olması” diye konuştu.

Bu içerik de ilginizi çekebilir KÜLTÜR SEZONUNA PERKÜSYONLU AÇILIŞ


French artist Julien De Casabianca created a collage on the facade of the French Cultural Center in Ankara. Inspired by the 1884 work “The Song of the Lark” by French painter Jules Breton, the opening of the collage was attended by Ambassador Isabelle Dumont and Cultural Counsellor Gilles Roulland.

A Door Open for Turkish Artists

Ambassador Dumont noted in her speech at the opening that Casabianca left a mark on the city, saying, “You have worked on Kennedy Street and at the Contemporary Arts Center. But I think the biggest and most impressive one is here.” Dumont also added that Casabianca aims to open a door for Turkish artists.

“Togetherness” is the Most Beautiful

Julien De Casabianca began his speech by stating that the most beautiful word in French is “togetherness,” explaining that “Within togetherness, there are feelings like love, affection, and peace. What I discovered during this work is the idea of unity that people see when looking at my work. Normally, an artistic situation differentiates people; some love it, some don’t. But everyone loves this piece. In my view, the reason for my work’s appreciation is this idea of unity.”