İSRAİLLİ SANATÇILARIN ESERLERİ TERARYUM SERGİSİ

INDIE Photography Group Galerisi (Tel Aviv) ve NOKS Art Space (İstanbul) işbirliği projesi kapsamında13 İsrailli sanatçının fotoğraf ve video eserlerinden oluşan ‘Teraryum’ sergisi, One Tower’da bulunan Ka x Assembly’da Ankaralı sanatseverlerle buluştu.

Açılışını İsrail’in Ankara Büyükelçisi Irit Lilian’ın yaptığı sergiye bazı büyükelçiler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Büyükelçi Lilian, açılış konuşmasında önümüzdeki yıl Türkiye ve İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yılının kutlanacağını belirtti. Lilian, İsrail’in genç bir ülke olduğunu, çok genç ve canlı bir sanat camiası bulunduğunu söyledi. Büyükelçi, sergiyle ilgili olarak “Sergideki eserleri görünce ‘Teraryum’ isminden daha uygun bir isim olamayacağını düşündüm.  Her zaman başka bir dünya özlemi vardır. Teraryuma bitkileri koyarsınız ve ait olmadıkları o dünyada hayatlarını sürdürmesini beklersiniz. Bu sergide de çalışmalar İsrailli olmasına karşın her birinin kendi dünyası var” diye konuştu.

Küratörlüğünü Keren Zaltz’ın yaptığı sergide Eyal Agivayev, Lihi Binyamin, Keren Zaltz, Youval Hai, Ilan Carmi, Eldad Menuchin, Tamar Nissim, Aya Nitzan, Naama Rona, Orit Bertini Shavit, Gilad Bar Shalev, Davi Barell, Ronit Porat’ın çalışmaları bulunuyor. Sergi, 25 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek.