
Özel gecede, diplomasi ve iş dünyasından isimler biraraya geldi. Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Hendrik Van de Velde, Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Shri Muktesh Pardeshi ve Ukrayna’nın Ankara büyükelçisi Nariman Dzhelialov ile eşi geceye katılarak iki ülke arasındaki bu kültürel köprüye destek verdi.
Gecenin menüsü, iki ülkenin mutfak disiplinlerini harmanlayan usta isimlerin imzasını taşıdı. Sheraton Ankara’nın Baş Aşçısı Zeki Açıköz ve Slovakya’dan gelen Şef Tomas Chvostek, Türk ve Slovak mutfağının geleneksel lezzetlerini modern sunumlarla birleştirdi.
Davetlilere sunulan özel seçkide, her iki kültürün ortak damak tadına hitap eden ürünler ön plana çıktı: Başlangıçta Slovak usulü “Bryndzové Halušky” (geleneksel koyun peynirli hamur işi) ve Anadolu’nun eşsiz mezeleri. Ana Yemekte, özenle pişirilmiş av etleri ve yerel baharatlarla harmanlanmış geleneksel Slovak spesiyalleri yer alırken, İki ülkenin tatlı kültürünü yansıtan hafif ve meyve bazlı tabaklarla final yapıldı.
0 comments