FESTİVALDE JOAQUİN RODRİGO’LU KAPANIŞ

40 uluslararasi ankara muzik festivali kapanis konseri Marie-Pierre Langlamet CSO mayatta

40.Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapanış konseriyle sona erdi. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın merhum başkanı Mehmet Başman anısına gerçekleştirilen gece, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) 200. kuruluş yılına özel dünya prömiyerleri ve dünyaca ünlü arp sanatçısı Marie-Pierre Langlamet’in performansıyla muhteşem bir finale imza attı.

Arp’ın Ünlü İsmi Ankara’da

40.Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin kapanış gecesinde en dikkat çeken anlardan biri, arp enstrümanının yaşayan efsanelerinden Marie-Pierre Langlamet’in CSO ile aynı sahneyi paylaşması oldu. Dünyaca ünlü sanatçı, Joaquín Rodrigo’nun ölümsüz eseri “Aranjuez Konçertosu’nu” seslendirerek Başkentli sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Langlamet’in ustalığı ve CSO’nun eşsiz uyumu, dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

200 Yıllık Mirastan Dünya Prömiyerleri

Kökeni 19. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in en köklü sanat kurumlarından olan CSO, 200. yıl dönümünü geleceğe miras bırakacağı yeni eserlerle taçlandırdı. Festivalin kapanışında, orkestranın özel siparişi olan Erberk Eryılmaz ve Onur Türkmen’in yeni besteleri dünyada ilk kez seslendirildi. Bu prömiyerler, iki asırlık bir geleneğin çağdaş sanatla buluştuğu tarihi bir an olarak kayıtlara geçti.

Mehmet Başman’a Vefa

Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin mimarı merhum Mehmet Başman’ın anısına düzenlenen konser, Ankara’nın çoksesli müzik kültüründeki yerini bir kez daha pekiştirdi. Programda, Emmanuel Chabrier’in “İspanya” adlı eseri seslendirilirken, gece hem bir veda hem de 200 yıllık bir sanat yolculuğunun coşkulu kutlamasına dönüştü.

Bu içerik de ilginizi çekebilir : 39. ULUSLARARASI ANKARA MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI