PORTEKiZ MiLLi GÜNÜ ANKARA’DA KUTLANDI

portekiz milli gunu ankarada kutlandi 12062024

Portekiz Milli Günü dolayısıyla Ankara’da bir resepsiyon düzenlendi. Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Virginia Mendes de Silva Pina’nın ev sahipliğini gerçekleştirdiği resepsiyona Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz’ın yanı sıra yabancı misyon temsilcileri, iş insanları ve Başkent’in önde gelen isimleri katıldı.

Portekiz Milli Günü resepsiyonu iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından başladı. Hilton Otel’deki resepsiyonda konuşma yapan Ev Sahibi Büyükelçi Pina, bugünün sadece ”Portekiz Günü” olmadığını aynı zamanda “Luis de Camoes” günü de olduğunu söyledi. Pina ayrıca, “2024, Portekiz’de pek çok kutlamanın yapıldığı yıl ama en önemlisi Karanfil Devrimi’nin 50. yıl dönümü.” dedi. Pina konuşmasında, Türkiye-Portekiz arasındaki ikili ilişkilerine de değinerek, Türkiye de dahil olmak üzere ülkesinin Avrupa Birliği’nin (AB) genişlemesini desteklediğini de ifade etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz ise konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilere değinerek, Türkiye ile Portekiz arasındaki bağların karşılıklı saygı ve ortak değerler temelinde inşa edildiğini belirtti. Yılmaz, 1843’te kurulan diplomatik ilişkilerin yıllar içerisinde geliştiğini ve çeşitli alanlarda işbirliğine olan bağlılığı yansıttığını da dile getirdi.


A reception was held in Ankara to mark Portugal National Day. Hosted by the Ambassador of Portugal to Ankara, Virginia Mendes de Silva Pina, the reception was attended by Deputy Minister of Foreign Affairs Nuh Yılmaz, as well as foreign mission representatives, businesspeople, and prominent figures from the capital.

The Portugal National Day reception commenced after the rendition of the national anthems of both countries. Speaking at the reception held at the Hilton Hotel, Ambassador Pina remarked that today was not only “Portugal Day” but also the day of “Luis de Camoes.” Pina further noted, “2024 is a year of many celebrations in Portugal, but most importantly, it marks the 50th anniversary of the Carnation Revolution.” In her speech, Pina also touched upon the bilateral relations between Turkey and Portugal, emphasizing her country’s support for the enlargement of the European Union (EU), including Turkey.

Deputy Minister of Foreign Affairs Nuh Yılmaz, in his address, highlighted the relationship between the two countries, stating that the ties between Turkey and Portugal are built on mutual respect and shared values. Yılmaz mentioned the development of diplomatic relations established in 1843 over the years, reflecting commitment to cooperation in various fields.