
Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen organizasyon Hakan Atalay, Bünyamin Aydın ve Lamia Al-Otaishan Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinliğe Ahsen Eroğlu, Ebru Şahin, Merve Dizdar, M Lisa, Mihre Mutlu ve Reynmen gibi isimler katılım sağladı.
Koleksiyon kapsamında iki farklı model üzerinde çalışıldı. Anadolu’nun halı ve kilim motiflerinden ilham alan Tokyo – Benji modeli, Türk ve Alman kültürlerini bir araya getiriyor. Tasarımda geleneksel desenler, metalik ve gümüş yansımalarla fütüristik bir çizgide birleşiyor.Arap kültürünün geleneksel Al Sadu dokuma sanatından izler taşıyan Japan HI – Lamia modelde Bedevi kültürünün ve çöl yaşamının renk paleti kullanıldı.
Adidas çatısı altında hayata geçirilen bu proje, yerel zanaat ve kültürel mirasın çağdaş sokak modasıyla harmanlanmasını hedefliyor. Koleksiyon, markanın küresel satış ağında yer alan ilk Türk partnerliği olma özelliğini taşıyor.
0 comments