YATAY DERiNLiK KiTABININ LANSMANI YAPILDI

Devrim erbil yatay derinlik kitabi lansmani Neslihan_donay Gaye_Donay_Devrim_Erbil_cigdem_Sabanci_Ugur_Bati mayatta 26092024
Ressam Devrim Erbil’in Yatay Derinlik adını verdiği kitabının lansmanı Titanic Luxury Collection Bodrum Hotel’de gerçekleştirildi. Kitabın lansmanına katılan isimler arasında Etkinlikte, Tamer Levent, Seray Sever, Nilüfer Aladdinoğlu, Meri Maliki, Nezihe Kılıç, Sevgi İsfendiyaroğlu, Gaye Sökmen, Sevda Akgün, Ahmet ve Sevtap Dördüncü yer aldı.

Türk Çağdaş Resim sanatının yaşayan en önemli isimlerinden birisi olan Devrim Erbil’in eserlerinin yer aldığı Yatay Derinlik sergisi, geçtiğimiz aylarda sanatseverlerle buluşturuldu. Yatay Derinlik, Prof. Dr. Uğur Batı’nın kaleminden çıkan bir kitap olarak da sanat dünyasında ölümsüzleşti.

Kitabın lansmanı, Gaye Donay’ın önderliğinde gerçekleşti. Sanat dünyasının önemli koleksiyonerlerinden Çiğdem Sabancı’nın katkılarıyla yapılan etkinlikte, oyuncu Tamer Levent, sunucu ve oyuncu Seray Sever, Nilüfer Aladdinoğlu, Meri Maliki, Nezihe Kılıç, Sevgi İsfendiyaroğlu, Gaye Sökmen, Sevda Akgün, Ahmet ve Sevtap Dördüncü gibi önemli isimler davetli olarak yer aldı.

Yatay Derinlik kitabı gurur kaynağım

Maji Art Gallery sahibi Gaye Donay, lansmanda yaptığı konuşmada, “28 kişisel sergi, 86 televizyon programı, 54 sanat semineri, birçok sanat çalıştayı ve uluslararası 11 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdim. Ancak bir kitap çıkarmak bambaşka bir deneyim. Devrim Erbil’in, yalnızca eserlerini değil, aynı zamanda onun sanata bakışını, yaşadığı dönüm noktalarını ve yaratma sürecinde karşılaştığı zorlukları bizlerle paylaşıyor. Devrim Erbil’in ‘Yatay Derinlik’ kitabını oluşturmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Yatay Derinlik kitabı, Erbil’in eserlerinin ötesinde, onun içsel dünyasına dair derin bir yolculuk sunuyor. Kitap, sadece Erbil’in sanata bakış açısını ve dönüm noktalarını değil, aynı zamanda onu insan olarak daha yakından tanımamıza da olanak tanıyor” dedi.

“Sakıp Sabancı’nın bizlere bıraktığı miras”

Çiğdem Sabancı konuşmasında, “Rahmetli amcam Sakıp Sabancı’nın, Sabancı ailesi gençlerine bıraktığı en kıymetli miras sanata ve sanatçıya değer vermektir. Bu mirası yaşatmak ve misyonunu gerçekleştirmek benim için büyük bir mutluluk. Bir toplumu bir arada tutan, sadece o toplumda yaşayan insanlar değil, bu insanların ortak değerleri ve ilkeleridir” dedi.

“Türkiye, Devrim Erbil’i desteklediği için şanslı”

Prof. Dr. Uğur Batı konuşmasında, “Türkiye’de derin bir ressamın varlığına şükretmeliyiz; Türkiye, Devrim Erbil’i desteklediği için şanslı. Marküteri, batik, vitray, halı ve kilim gibi tekniklerle, yatay genişliği bu denli kapsamlı olan başka bir ressam Türkiye’de bulunmuyor. Kitabı da bu kavram etrafında oluşturduk” dedi.

“Sanatla daha anlamlı bir dünya kurmayı amaçladım”

Sanatçı Devrim Erbil ise konuşmasında, “Sanatın Türkiye’nin dört bir yanına yayılmasını, gençlerin daha duyarlı ve zarif olmalarını hayal ettim. Sanatın, ülkemizde kötü olayları önleyebilecek en önemli güç olduğuna inanıyorum. Sanatla daha anlamlı bir dünya kurmayı amaçladım” dedi.

Lansman sonrası sanatçı Devrim Erbil, 226 sayfadan oluşan Yatay Derinlik kitabını imzaladı.

The launch of the book “Horizontal Depth” by painter Devrim Erbil took place at the Titanic Luxury Collection Bodrum Hotel. Notable attendees included Tamer Levent, Seray Sever, Nilüfer Aladdinoğlu, Meri Maliki, Nezihe Kılıç, Sevgi İsfendiyaroğlu, Gaye Sökmen, Sevda Akgün, Ahmet, and Sevtap Dördüncü.

Devrim Erbil, one of the most important living figures in contemporary Turkish painting, had his works showcased in the “Horizontal Depth” exhibition, which was held for art enthusiasts in recent months. The book “Horizontal Depth,” written by Prof. Dr. Uğur Batı, has also immortalized his contributions to the art world.

The book launch was led by Gaye Donay. The event, supported by prominent collector Çiğdem Sabancı, featured notable figures such as actor Tamer Levent, presenter and actress Seray Sever, Nilüfer Aladdinoğlu, Meri Maliki, Nezihe Kılıç, Sevgi İsfendiyaroğlu, Gaye Sökmen, Sevda Akgün, Ahmet, and Sevtap Dördüncü as guests.

Gaye Donay, owner of Maji Art Gallery, expressed her pride during her speech at the launch, stating, “I have held 28 solo exhibitions, 86 television programs, 54 art seminars, numerous art workshops, and 11 international social responsibility projects. However, publishing a book is a completely different experience. Devrim Erbil shares not only his works but also his perspective on art, pivotal moments in his life, and the challenges he faced in the creative process. Creating the ‘Horizontal Depth’ book has been a source of great pride for me. The book offers a deep journey into Erbil’s inner world beyond his works. It allows us to understand not only his artistic perspective and milestones but also to get to know him better as a person.”

Çiğdem Sabancı remarked, “The most valuable legacy that my late uncle Sakıp Sabancı left for the Sabancı family youth is to value art and artists. It brings me great joy to keep this legacy alive and fulfill its mission. What holds a society together are not just the people living in that society, but the common values and principles they share.”

Prof. Dr. Uğur Batı added, “We should be grateful for the presence of a profound painter in Turkey; the country is lucky to support Devrim Erbil. There is no other painter in Turkey with such a broad horizontal scope using techniques like marquetry, batik, stained glass, carpets, and rugs. We created the book around this concept.”

Artist Devrim Erbil expressed his vision, stating, “I dreamed of art spreading throughout Turkey, encouraging the youth to be more sensitive and graceful. I believe art is the most significant force that can prevent negative events in our country. I aimed to create a more meaningful world through art.”

After the launch, artist Devrim Erbil signed copies of the 226-page book “Horizontal Depth.”