FIRAT ENGiN’İN OYKNOCK KNOCK SERGİSİ AÇILDI

firat engin Oyknock Knock sergisi acilisi galeri siyah beyaz 20092024
Genç Sanatçı Fırat Engin’in birey-toplum ilişkisini ekonomik ve kültürel temsiller aracılığıyla ele aldığı “Oyknock Knock!” adlı sergisi Ankara’daki Galeri Siyah Beyaz’da açıldı. Açılışa sanat ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri katıldı. Tarihi bir mekan olan Galeri Siyah Beyaz’daki sergi sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Ekonomik ve kültürel temsiller üzerinden birey ve toplum ilişkisini inceleyen Sanatçı Fırat Engin yeni sergisinde, hafızada kalan bazı sembolleri ve anlamlarını yeniden yorumladığı eserleriyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Metal, neon, floresan, fotoğraf ve hazır nesneler gibi malzemeleri çalışmalarında kullanan sanatçı, “Oyknock Knock!” adını verdiği sergisinde gerçeği takip etme önerisinde bulunuyor.

Gerçeğin Belirsizliğine Atıf

Gerçeğin belirsizliğine atıfta bulunan “Oyknock Knock!” sergi, sanatın kayıt alma niteliği bağlamında bugüne dikkat çekiyor. Kapitalist sistem nedeniyle sürekli dönüşen sosyal, ekonomik ve kültürel yapıların üzerinde yoğunlaşan Sanatçı, yaşadığımız çağdaki anlam kopmalarının metaforunu kültürel ve evrensel kodlardaki semboller aracılığıyla kuruyor.

Kavramları Sorguluyor

Bugünün dünyasında gerçeği takip etmenin önemini vurgulayan Fırat Engin, sergisi hakkında şunları söyledi: “Bugün tanık olduğumuz her olay ve olgu, net tanımlardan ve anlamlardan kaçma eğiliminde. Böyle geçici bir gerçeklikte, birey daha geniş yapıdan etkilendiği için kendini konumlandırmakta zorlanıyor. ‘Oyknock Knock!’ gerçeğin görünmez hale geldiği ve anlamların silikleşmeye başladığı bugünün dünyasına tanıklık ederken, bireysel haklar ve özgürlükler, demokrasi, ideoloji, güç ve hedonizm gibi giderek belirsizleşen kavramlar hakkında sorular da gündeme getiriyor.”

Fırat Engin’in “Oyknock Knock!” sergisi, 19 Ekim’e kadar, pazar günleri hariç, 11:00 – 19:00 saatleri arasında Galeri Siyah Beyaz’da ziyaret edilebilir.