SİNGER’İN 170. YIL KUTLAMASINDA BELGESEL GÖSTERİMİ

Singer 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlediği davetle kutladı.

Moda ve cemiyet hayatını buluşturan özel davette Singer’in, iki asra yakın tarihi boyunca tanıklık ettiği hikayeleri anlattığı “Singer 170. Yıl Sergisi” ve “Singer’le Dikiş Aşkına” belgeselinin gösterimi yapıldı. Zeynep Özyılmazel’in sahne aldığı gecede, ünlü modacılar Hakan Akkaya ve Raşit Bağzıbağlı ile tiyatro sanatçısı Derya Baykal’a ve Singer bayilerine plaket takdim edildi.

170. yaşını kutlayan Singer’in yıl dönümüne özel olarak Rahmi M. Koç Müzesi’nde verdiği davette moda ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, modacılar Hakan Akkaya, Raşit Bağzıbağlı ve tiyatro sanatçısı Derya Baykal’ın yanı sıra Serap Tibuk, Aslı Sipahi, Arte Tahir, Belma Ünal, Binnaz Avcı, Buket Aydın, Dilek Dilber, Eda Erdoğan, Emel Yıldırım, Işık Açıkkar, Madelein Camelo gecede yer aldı.

Belgesel gösteriminin ardından İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz plaketleri takdim etti. Plaket verilen diğer isimler arasında; Hakan Akkaya, Raşit Bağzıbağlı, Derya Baykal, Nur Onur, Sertaç Kayserilioğlu ile Halidun Eyinç ve Ümera Oral yer aldı.

170 Yıl Makinenin Dilinden Anlatıldı

Davete ev sahipliği yapan Singer Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak, “Her şeyden önce Singer’e aşkla bağlı olan müşterilerimize, modacı ve sanatçı dostlarımıza ve bayilerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Singer Türkiye olarak markamızın tarihinde bir ilke imza atarak her biri özel hayat hikayelerine ve tarihte özel anlara dokunan makine ve materyalleri toplayarak benzersiz bir sergi hayata geçirdik. Kuruluşumuzdan bu yana markamızın dönüm noktası olan ve dünya tarihini de etkilemiş olayları, modacı dostlarımızı, sosyal sorumluluk faaliyetlerimizi, başarılarımızı anlattığımız bir belgesel de hazırladık. Sergi ve belgeselle aynı zamanda dikiş makinelerinin zamanda yolculuğunu ve gelişen teknolojileri de gözler önüne sermek istedik. Dikiş makinesinin kendi dilinden 170 yıllık bir moda, ekonomi tarihi anlatmaya çalıştık. Singer Türkiye ekibi olarak bu değerli markanın temsilcisi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sergide, yurt dışından ve Anadolu’nun farklı bölgelerinden toplanan, özel kişisel koleksiyonlardan temin edilen makineler, kıymetli belge ve materyaller ilk kez gün yüzüne çıkarıldı. Sergideki en eski tarihli makine olan, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı’nda dalgalanan Türk bayraklarının dikiminde önemli bir rol oynayan 1890’lara ait makine ve bu makineyle dikilen ürünler ise koleksiyoner – yazar Sertaç Kayserilioğlu’nun şahsi koleksiyonundan alınarak sergiye taşındı. Sergide ayrıca, tarihi değeri olan radyo, makas, kaşık, saat gibi Singer markalı birçok ürün, her biri bambaşka hayatlara dokunan nostaljik fotoğraflar, fatura ve belgeler de yer alıyor.